Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Zasedání výkonného výboru Dnů tradiční kultury

Zasedání výkonného výboru Dnů tradiční kultury

18.3.2012

V sídle Folklorního sdružení ČR se uskutečnilo ve čtvrtek 15.3.2012  zasedání VV Dnů tradiční kultury za účasti představitelů Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici, Valašského muzea v přírodě  v Rožnově pod Radhoštěm, Národního osvětového centra Bratislava, Slovenské folklorní únie a Folklorního sdružení ČR. Hlavním bodem jednání byla příprava letošního ročníku mezinárodních akcí DTK.

Již tradičně se uskuteční Dětské taneční dílny ve Vysokých Tatrách a v Praze, Primášci, Muzičky, Odzemkáři. Výkonný výbor rovněž projednal návrh projektu Dnů tradiční kultury na rok 2013, který bude postoupen visegrádskému fondu. Rovněž bylodoporučeno oficiální jednání na Ministerstvu kultury Slovenské republiky - za DTK Ján Tazberik a na Ministersvvu kultury ČR - Zdeněk Pšenica.

Za Národní ústav lidové kultury ve Strážnici se zasedání zůčastnil řeitel Jan Krist, za valašské muzeum v přírodě Vítězslav Koukal, za Národní osvětové centrum v bratislavě Petra Klobušická, za Folklorní únii na Slovensku Ján Tazberik a za FoS ČR Zděněk Pšenica a Jarmila Mrnuštíková.

red.