Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Zájem o stánek FoS ČR na veletrhu Regiontour

Zájem o stánek FoS ČR na veletrhu Regiontour

19.1.2013

Zájem o stánek FoS ČR na veletrhu Regiontour

Stánek Folklorního sdružení letošním veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně je již tradičně v sousedství Spolku pro obnovu venkova a je hojně navštěvován jak návštěvníky veletrhu, tak i známými osobnostmi. Ve čtvrtek a v pátek přivítali představitelé Sdružení některé senátory a poslance, ministra pro místní rozvoj  Kamila Jankovského, kardinála Dominika Duku i představitele pravoslavné církve metropolitu českých zemí a Slovenska Vladyku Kryštofa, kteří se zúčastnili veletrhu i proto, že klíčové téma tuzemského cestovního ruchu v roce 2013 jsou oslavy 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje.

Předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica se zde setkal i s řadou starostů a primátorů festivalových měst a obcí, s řediteli festivalů. Rovněž jednal s europoslancem J. Kohlíčkem, velvyslanci Slovenské repuliky a Venezuely, oobchodním radou Ruského velvyslanectví a dalšími osobnostmi.

Návštěvníci se zajímali zejména o letošní folklorní festivaly a slavností, o časopis FOLKLOR, internetové stránky www.folklornisdruzeni.cz, CD a DVD s folklorní tematikou.

Folklorní sdružení je na veletrhu rovněž partnerem finále 19. ročníku mezinárodního finále ČR - soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie, které organizuje asociace kuchařů a cukrářů ČR.

V pátek se ve stánku Spolku pro obnovu venkova uskutečnil slavnostní křest knihy Venkovské stavby 2012 v rámci projektu Tvář venkova, jejímž autorem je Pavel Bureš. Při této příležitosti jednali v Brně představitelé nakladatelství FOIBOS ( vydavatel řady knih Slavné vily) o spolupráci Folklorního sdružení při akcích a výstavách spojených s propagací lidových staveb v jednotlivých regionech ČR.

Red.

Foto Ondřej Mánek