Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Výstava „ČR – folklorní velmoc v srdci Evropy“ v Praze

Výstava „ČR – folklorní velmoc v srdci Evropy“ v Praze

16.3.2012

Včera se v budově Národního zemědělského muzea v Praze 7 uskutečnilo slavnostní zahájení výstavy „Česká republika: Folklorní velmoc v srdci Evropy“ , jež zachycuje ve fotografiích i průvodním slovem bohatství českého, moravského a slezského folkloru a představuje životnost a mohutnost folklorního dění v naší zemi. V úvodu vernisáže promluvili generální ředitel NZM Zdeněk Novák a předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica.

Součástí zahájení bylo vystoupení dudáckého tria z folklorního souboru MODŘENEC.

Výstavu připravilo Folklorní sdružení České republiky ve spolupráci s ministerstvem zahraničí ČR a Českými centry. Od roku 2008 výstava putovala s úspěchem na různých místech Evropy i po celém světě. Velký zájem vzbudila např. v latinsko-amerických zemích. V závěru minulého roku byla představena také ve Štrasburku, v sídle nejprestižnější organizace Evropy – Radě Evropy a Evropského Parlamentu.  Příležitostně je výstava prezentována i na různých místech České republiky.

Výstava je prezentována ve velké dvoraně na 3. patře Národního zemědělského muzea Praha (Kostelní 44, Praha 7 – Letná) a ž do 15. září 2012,  každý den,  s výjimkou pondělí,  vždy od 9 do 17 hod. !

Red.

Foto Onřej Mánek