Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Výstava k 20. výročí Visegradské skupiny

Výstava k 20. výročí Visegradské skupiny

3.3.2011

Dnes večer  byla v Českém centru Praha zahájena výstava Folkor is Alive. Vernisáž zahájila Jolana Součková - ředitelka Českého centra Praha, přítomen byl generální ředitel Českých center Michael W. Pospíšil, ředitel Slovenského inštitútu v Prahe Vladimír Valovič, předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica, představitelé kulturních center Polska a Maďarska a velvyslanectví v Praze.

Výstava s podtitulem Folklórní stopy v současném designu nabízí neotřelý pohled na tradiční folklór mladých umělců z České republiky, Maďarska, Polska a ze Slovenska. Jedním z impulzů pro vznik výstavy je letošní 20. výročí vzniku Visegrádské skupiny. Koncept připravila kurátorka Dita Hálová spolu s architektem Tomášem Kadeřábkem a grafickou designérkou Janou Hradcovou. Partnery výstavy jsou Folklorní sdružení České republiky,ÚLUV Bratislava, Cepelia Polsko, Design Institut MOME Maďarsko ve spolupráci s uměleckými školami, kulturními instituty a zastupitelskými úřady zemí Visegrádu v Praze.

Výstava FOLKLORE IS ALIVE , která je rovněž doprovodnou akcí Národního krojového plesu v Praze, volně navazuje na výstavu Folklor party, která byla k vidění v galerii Českého centra Praha na začátku roku 2009.

Ondřej Mánek vč. foto