Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Výstava „ ČR – folklorní velmoc v srdci Evropy“ se představuje v Moskvě

Výstava „ ČR – folklorní velmoc v srdci Evropy“ se představuje v Moskvě

21.3.2014

Včera byla v |Českém centru v |Moskvě zahájena přehlídka českého lidového umění. České centrum Moskva, ve spolupráci s Folklorním sdružením České republiky a agenturou Czechtourism, pořádá v letošním roce České folklorní turné, jedinečnou přehlídku českého lidového umění a kultury ve vybraných ruských městech. Turné bylo slavnostně zahájeno za účasti mladých českých folklorních umělců Filipa Cíla a Markéty Janouškové 20. března 2014 v sále Knihovny mezinárodní literatury Rudomino v Moskvě.

Následně bude výstava představena také v Uljanovsku, Nižnim Novgorodu, Soči či Jekatěrinburgu.
( v Moskvě 20. března , v Uljanovsku (25. dubna – 16. května, , Nižnim Novgorodu (16. května – 20. června), v srpnu 2014 proběhne jeho představení v černomořském letovisku Soči v rámci širšího projektu „Dny české kultury v Soči“),

České folklorní turné je jedinečným projektem Českého centra Moskva spojující mezinárodně úspěšnou výstavu „Česká republika – folklorní velmoc v srdci Evropy“ s živými vystoupeními českých folklorních umělců a tanečníků. Dokumentární výstava „Česká republika – folklorní velmoc v srdci Evropy“ byla poprvé představena Folklorním sdružením České republiky, právě ve spolupráci s Českými centry a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky, roku 2008, od té doby dosáhla mezinárodního úspěchu v Čechách i zahraničí (mimořádný ohlas získalo zejména její turné po Jižní Americe).

FoS ČR, České centrum Moskva