Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Výsledky soutěže VESNICE ROKU 2009 budou vyhlášeny na festivalu v Luhačovicích

Výsledky soutěže VESNICE ROKU 2009 budou vyhlášeny na festivalu v Luhačovicích

3.6.2009

Z předání Putovního poháru FoS ČR 2008Z předání Putovního poháru FoS ČR 2008
Z předání Putovního poháru FoS ČR 2008

Ve středu 3. června se konala na Městském úřadu v Luhačovicích pracovní schůzka představitelů města a pořadatelů festivalu „Písní a tancem“ Luhačovice s vyhlašovateli soutěže Vesnice roku. Dohodli se, že výsledky celostátního kola soutěže Vesnice roku 2009  budou zveřejněny v rámci programu Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů „Písní a tancem“ v Luhačovicích, který se uskuteční 10. až 13. září 2009.

Na jednání byli přítomni předseda Spolku pro obnovu venkova ČR Eduard Kavala, zástupci Ministerstva pro místní rozvoj ČR, Ministerstva zemědělství ČR, předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica, starosta Města Luhačovice František Hubáček, zástupci Lázní Luhačovice a.s. a prezidentka festivalu Radka Ehrenbergerová. Projednali i organizační záležitosti v a kooptovali do přípravného výboru festivalu Eduarda Kavalu a tajemnici soutěže M. Tichou.

Celostátní hodnotící komise soutěže Vesnice roku 2009, se sjede do Luhačovic den předem a vybere z třinácti obcí, vítězů krajských kol, ty nejlepší. Následný den budou otevřeny během programu festivalu obálky s výsledky: kdo obdrží ocenění Zlaté stuhy, kdo obsadí 2. a 3. místo v celostátním kole a především kdo ponese titul Vesnice roku 2009.

Komise vyhodnotí i vítěze soutěže o Putovní pohár Folklorního sdružení ČR, který je každoročně udělován obci s nejvýraznějším programem dlouhodobé péče o místní lidové tradice.
K vlastnímu předání ceny pak dojde na slavnosti ve vítězné obci. Finanční odměna každoročně pomáhá obcím k dalšímu zvelebení. Soutěž Vesnice roku motivuje obyvatele obcí k větší snaze o rozvoj svého domova a ukazuje na rozmanitost a pestrost uskutečňování programů obnovy vesnic.

Foto J.Janda

Stránkování