Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Vyšel katalog Cesty za folklorem 2009.

Vyšel katalog Cesty za folklorem 2009.

18.12.2008

V předvánočním týdnu byl vydán nový průvodce lidovými slavnostmi a folklorními festivaly v České republice v příštím roce 2009 – CESTY ZA FOLKLOREM 2009. Obsahuje pozvánky v českém a anglickém jazyce, s pestrými fotografiemi na 70 folklorních festivalů a slavností, které budou organizovány v příštím roce v České republice.

Součástí průvodce je i kalendárium více než 170 lidových slavností, folklorních festivalů, přehlídek, hodů, posvícení, jarmarků, dožínek, vinobraní, včetně zdrojů dalších informací.

Katalog, který vyšel v nákladu 20 000 výtisků, obdrží členské festivaly FoS ČR, Česká centra v zahraničí, budou rovněž v centrech Czech Tourism, na veletrzích cestovního ruchu v ČR i v zahraničí.

Slavnostní křest katalogu bude součástí prezentace Folklorního sdružení ČR na mezinárodním veletrhu Region Tour v Brně 15.ledna 2009.

Katalog připravilo Folklorní sdružení ČR ve spolupráci s ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, odpovědným redaktorem je Jiří Pokorný.

Graficky zpracovalo studio Eskira a vytiskla tiskárna TG Tisk v Lanškrouně.

Cesty za folklorem budou k dostání za 80 Kč v Informačním centru FoS ČR, Jeruzalémská, Praha1. Pro členy FoS ČR je cena 60 Kč.Je možné i bjednat písemně nebo e-mailem.

Připravuje se takéi elektronická prezentace na www.folklornisdruzeni.cz.

D.Macháček