Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Venezuelský velvyslanec navštívil FoS ČR

Venezuelský velvyslanec navštívil FoS ČR

5.8.2010

V úterý 3.srpna navštívil velvyslanec Bolívarovské republiky Venezuela v Praze pan Victor Julian Hernandez sekretariát Folklorního sdružení ČR, kde srdečně besedoval s předsedou Zdeňkem Pšenicou a Jarmilou Mrnuštíkovou, gen.tajemnicí pro zahraničí. Venezuelský velvyslanec se zajímal o folklorní hnutí a lidovou kulturu v ČR, o činnost souborů a organizaci našich folklorních festivalů a slavností.

Předseda FoS ČR připomenul úspěšné turné venezuelského souboru DANZAS CARUPPANO u nás v roce 2006, kdy se představil na festivalech ve Strážnici a ve Frýdku- Místku. V diskusi se hovořilo rovněž o možnosti účasti dětského zpěváčka na naší soutěži Zpěváček v roce 2011 v Losinách a rovněž bylo z naší strany nabídnuto pozvání pro venezuelský soubor k účasti na našich festivalech v příštím roce. Velvyslanec přislíbil i nabídku k návštěvě Venezuely pro některý z našich souborů.

Zdeněk Pšenica pozval vevyslance pana Fernandeze na MFF Pražský jarmark, Koncert pro radost i k návštěvě 13.Národního krojového plesu.

JM

Foto  Svetozár Plesnik