Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > V Rožnově jednal výkonný výbor Dnů tradiční kultury.

V Rožnově jednal výkonný výbor Dnů tradiční kultury.

24.11.2010

Ocenění pro Vítezslava KoukalaOcenění pro Vítezslava Koukala
Ocenění pro Vítezslava Koukala
Ján Tazberik přebírá  ocenění FoS ČRJán Tazberik přebírá  ocenění FoS ČR
Ján Tazberik přebírá ocenění FoS ČR
Paní Vlasta OndrušováPaní Vlasta Ondrušová
Paní Vlasta Ondrušová

Včera se sešli  ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm členové výkonného výboru Dnů tradiční kultury. Na svém řádném zasedání projednali hodnocení letošních akcí v rámci DTK - dětské Taneční dílny, Muzičky, Primášci a  přípravu akcí na rok 2011.
Zdeněk Pšenica při příležitosti zasedání předal ocenění k 20.výročí Folklorního sdružení ČR řediteli Valašského muzea Vítězslavu Koukalovi, generálnímu řediteli Národního osvětového  centra v Bratislavě Jánu Tazberikovi a paní Vlastě Ondrušové z Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici.

V letošním roce sev rámci projektu DTK uskutečnily dětské Taneční dílny ve Vysokých Tatrách, v Luhačovicích a v Praze. Primášci ze Slovenska a Moravy měli soustředění v Rožnově pod Radhoštěm, soutěže Zpěváček a Slávik ve Velkých Losinách a v Praze, soustředění Muziček se konalo Kokavě a ve Strážnici. V příštím roce se projekt DTK pod patronací Visegradské čtyřky rozšíří o setkání dětských odzemkářů ze Slovenska a z Moravy.

red.