Týden v ČRDM, 26. 8. 2011

29.8.2011

Milí přátelé ve sdruženích, zasíláme Vám nejnovější informace z České rady dětí a mládeže (ČRDM):

1. Uzávěrka nominací na Cenu Přístav se blíží!

Cena Přístav, kterou uděluje každoročně ČRDM těm, kdo podporují činnost sdružení dětí a mládeže, má uzávěrku na podávání nominací již 15. září, máte proto poslední šanci někoho nominovat!

Nově můžete navrhovat na Cenu Přístav kromě zástupců veřejné správy a samosprávy také kandidáty z řad podnikatelů působících na místní a regionální úrovni. Navrhovat kandidáty písemně mohou občanská sdružení dětí a mládeže, domy dětí a mládeže (střediska volného času). Přesné podmínky najdete na www.crdm.cz/pristav.

2. Hledáme styčné koordinátory ve sdruženích do projektu Kecejme do toho

Máte ve sdruženích mladé lidi, kteří mají zájem zkusit nové výzvy a zapojit se do strukturovaného dialogu mládeže a pomoci tak zohlednit i názory vašeho sdružení či organizace a jejích členů v národních a evropských debatách mladých lidí a mládežnických organizací?

Hledáme styčné koordinátory v organizacích dětí a mládeže, kteří by se aktivně zapojili do celoevropsky nastartovaného procesu a byli spojkou mezi vaším sdružením (organizací) a Českou radou dětí a mládeže, respektive projektem Kecejme do toho – strukturovaný dialog mládeže.

Dále hledáme mladé aktivní lidi, kteří mají zájem zapojit se do organizování debat s vrstevníky ve svém okolí mimo rámec členských organizací dětí a mládeže.

Bližší informace o možnostech zapojení se do projektu na http://kecejmedotoho.cz/files/up/vyzva-k-zapojeni-kecejme-do-toho-stycny-koordinator-dobrovolnik.pdf

3. Přidejte svou klubovnu do interaktivní mapy Kamchodit.cz

Za několik dní začne nový školní ro a mnoho rodičů a dětí bude přemýšlet, co s volným časem. Zadejte proto své klubovny do interaktivní mapy Kamchodit.cz, kterou se ČRDM snaží propagovat v médiích. Začátkem školního roku tak můžete získat nové členy do svých sdruženích.

4. Evropské fórum mladých místních lídrů

Ve dnech 20.–23. září 2011 proběhne v polském městě Tarnów Evropské fórum mladých místních lídrů. Na 200 účastníků ze zemí Evropské unie a Východního partnerství se bude moci vyjádřit k prioritám polského předsednictví v Radě EU, diskutovat polskou a evropskou politiku mládeže i současné problémy EU. Fóra se zúčastní mladí lidé a polští i evropští politici a experti.

Pořadatelé účastníkům zajistí ubytování a stravování. Účastníci si musí uhradit pouze náklady na cestu do Tarnówa a zpět. Účast je otevřena pro mladé lidi ve věku 18–30 let. Přihlašovat se můžete do 31. srpna 2011 na internetových stránkách www.youth-forum.pl. Bližší informace naleznete v informačním dokumentu, informace o možnostech dopravy do Tarnówa najdete v cestovní příručce.

Za celou Kancelář a Představenstvo ČRDM Vám přejeme příjemné letní dny strávené v přírodě…

Tým ČRDM

Česká rada dětí a mládeže

Senovážné náměstí 977/24