Týden v ČRDM, 11. 3. 2011

11.3.2011

Milí přátelé ve sdruženích,

zasíláme Vám nejnovější informace z České rady dětí a mládeže (ČRDM):

1. Vyšla Archa č. 1/2011

V těchto dnech vychází první číslo letošního ročníku zpravodaje ČRDM Archa, jehož téma zní „Nejen podsady a kotlík“. Vzhledem k nižšímu nákladu tištěné verze je možné, že ne na všechny dosavadní odběratelské adresy tištěná Archa doputuje – zájemci a zájemkyně o Archu jako takovou a její obsah ale nepřijdou. Vydavatel jim nyní nabízí možnost odběru elektronické verze, kterou z finančních i jiných důvodů upřednostňuje. Více o této možnosti se dozvíte na adrese archa.crdm.cz.

2. Výuka němčiny pro začátečníky (mezinárodní seminář v Tübingenu 2011) – ještě se můžete přihlásit

Ještě stále se můžete přihlásit na kurz němčiny pro začátečníky pořádaný německou organizací IJAB. Jazykový kurz se bude konat ve dnech 7. 5. – 4. 6. 2011 na jazykovém institutu v Tübingenu. Kurz pro pracovníky s mládeží je určen pouze naprostým začátečníkům a „falešným začátečníkům“, z tohoto důvodu je nezbytným předpokladem pro přijetí znalost angličtiny. Přihlašovat se můžete do 18. března 2011. Bližší informace naleznete na internetové adrese: www.adam.cz/zahranici/view.php?cisloclanku=2011010006

3. Pozvánka na konferenci Junior Internet pro členy ČRDM

Zajímáte se o tvorbu webových stránek, internetové technologie či podnikání na internetu? Chcete se dozvědět něco nového a navázat nové kontakty? Pokud ano, nabízíme vám příležitost zúčastnit se 12. ročníku konference Junior Internet určené pro mladé internetové nadšence. Konference proběhne v neděli, 20. března 2011 na Fakultě humanitních studií UK, U Kříže 8, Praha 5 - Jinonice, od 10 do 17 hodin.

V rámci dopoledního programu bude probíhat každoroční vyhlašování výsledků internetových soutěží a následné prezentace vítězných projektů. Náplní odpolední části konference budou v úvodu přednášky odborníků z oblasti IT, designu a telekomunikací a poté diskuzní panely a série přednášek známých a úspěšných českých internetových podnikatelů a investorů. Program konference je k dispozici na adrese: juniorinternet.cz/JI2011-program.pdf

V případě zájmu se můžete registrovat online prostřednictvím formuláře na adrese www.juniorinternet.cz/register-event.aspx. Kapacita sálu je omezena, registrujte se proto co nejdříve. Více informací o projektu naleznete na www.juniorinternet.cz.

4. Společně do toho! – Kontaktní seminář (nejen) pro sdružení dětí a mládeže

Chcete navázat partnerství s německým sdružením? Víte, jak společně pořádat mezinárodní výměnu mládeže? Kde a jak žádat o finance? Co je třeba brát v úvahu při mezinárodní spolupráci? Jak naplánovat konkrétní projekt? Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže TANDEM zve na česko-německý kontaktní seminář pro oblast volnočasové a výchovné práce s dětmi a mládeží, který se pod názvem „Společně do toho!“ uskuteční v termínu 19. až 22. května 2011 v německém Kasselu (Hesensko). Seminář je určen pro dobrovolné i profesionální pracovníky s dětmi a mládeží, od vedoucích kroužků, přes spolupracovníky středisek volného času po vedoucí nejširšího spektra oddílů. Přihlašovat se můžete do 2. května 2011. Více informací: www.adam.cz/zahranici/view.php?cisloclanku=2011030003

Tým ČRDM

Česká rada dětí a mládeže