Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Titul Zlatý Ámos zůstává v Moravskoslezském kraji

Titul Zlatý Ámos zůstává v Moravskoslezském kraji

29.3.2010

V pátek 26. března se v kongresovém centru Olšanka v Praze rozhodovalo o titulech pro nejoblíbenější učitele ČR. Do finále ankety Zlatý Ámos 2010 postoupilo z regionálních kol a semifinále sedm učitelek.

Martina Čiklová ZŠ a MŠ Ostrčilova 1/2557, 702 00 Moravská Ostrava, Helena Chmelařová ZŠ Lesní 575/12, 460 14 Liberec 1, Zuzana Kunclová Máchovo nám. 688/11, 405 02 Podmokly Děčín 4, Vladimíra Matějková ZŠ Kpt.Jaroše 836, 674 01 Třebíč, Bronislava Pechánková ZŠ náměstí Svobody 3, 785 01 Šternberk, Miluše Šafářová ZŠ nám. Míru 7, 763 16 Fryšták, Romana Vlková Matiční gymnázium, Dr. Šmerala 25, 728 04, Ostrava 1.

„To se nám za 17 let trvání ankety ještě nestalo, aby ve finále byly samé ženy,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal. A předseda poroty Jan Cimický doplňuje: „Letos to bylo hodně těžké rozhodování, výkony byly mnohem vyrovnanější než loni.“

Nejvyšší „ámosovský“ titul přiřkla porota Martině Čiklové. Putovní koruna Zlatého Ámose tak zůstává v Moravskoslezském kraji, pouze se na rok přestěhuje z Karviné do Ostravy. Martina Čilková zároveň vyhrála hlasování prostřednictvím sms a stala se také letošním Ámosem sympaťákem. Dětská porota přidělila titul Dětský Ámos 2010 paní učitelce Miluši Šafářové, přítomní novináři jako svou Média Ámosku vybrali Romanu Vlkovou a letos poprvé odborná porota udělila titul Eko Ámos, který získala Bronislava Pechánková.

Před finále přijala všechny finalistky v reprezentačních prostorách Pražského hradu Livie Klausová. Oficiální korunovace oblíbených učitelek proběhla již tradičně na Kantorském bále, který pořádající Dětská tisková agentura organizuje jako oslavu Dne učitelů.

Další informace na www.zlatyamos.cz.

(DTA, Praha, tel 603 426 422, zlatyamos@zlatyamos.cz)

Zlatý Ámos, anketa o nejoblíbenějšího učitele České republiky

Pořadatel Klub Domino, Dětská tisková agentura