Taneční dílny pro děti

doc
Velikost:
48kB

Taneční dílny v rámci projektu Dny tradiční kultury

Dobrý den, vážení kolegové, vedoucí dětských souborů,

nevím, jestli se k vám všem dostala nabídka pro vaše malé svěřence ve věku 10-11 let na účast na letních Tanečních dílnách. Jelikož jsme zatím obdrželi pouze pár přihlášek, apeluji na vás, abyste to s rodiči a hlavně dětmi ještě jednou prodiskutovali, protože jde skutečně o velmi zajímavou akci, která bude mít pro malé tanečníky velký přínos.

Děti každé léto, po 4 roky, prožijí týden v okruhu svých vrstevníků v Čechách nebo na Slovensku a pod vedením zkušených tanečních lektorů poznají spoustu nových tanců z Čech, Moravy a Slovenska. Tyto pobyty dětí bude kompletně hradit FoS ČR. Jedinou podmínkou je zúčastnit se konkurzu, který proběhneme během května nebo na počátku června a prokázat taneční nadání.
V příloze vám zasílám pozvánku na konkurz i s dalšími detaily.

V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte Lenku Vintrovou, , 234 621 217

O projektu: Projekt Dny tradiční kultury (DTK) vznikl před několika lety za spolupráce FoS ČR, NÚLK ve Strážnici, Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm, Národného osvetového centra v Bratislavě a Folklorní únie na Slovensku a klade si za cíl uchovávat projevy tradiční lidové kultury v České a Slovenské republice a předávat je dále dětem a mladým lidem. Ve své činnosti se zaměřuje především na malé tanečníky, zpěváčky, muzičky a jejich primáše.

Taneční dílny: Jednou ze součástí tohoto projektu jsou také taneční dílny, které zrcadlově probíhají v ČR a na Slovensku. Tyto 4leté dílny jsou určeny nadaným tanečníkům do 15 let a přihlásit se do nich tedy mohou taneční páry od 10 do 11 let. Vybrané taneční páry se každé léto (po dobu 4 let) budou účastnit týdenních tanečních seminářů, střídavě v ČR a v SR, a učit se lidové tance různých regionů, Čech, Moravy a Slovenska.V každém tanečním bloku bude 5 párů z ČR, 5 ze SR a po jednom páru z Polska a Maďarska.