Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Taneční dílny, Primášci, Muzičky a Zpěváčci v roce 2009

Taneční dílny, Primášci, Muzičky a Zpěváčci v roce 2009

6.3.2009

Ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm jednal včera Mezinárodní výbor Dnů tradiční kultury, které si letos připomínají 10 let úspěšné činnosti. Členové výboru projednali především Společný projekt v rámci Grantu V4 - Kreativní dílny pro děti ze zemí Visegrádské čtyřky pro rok 2009.

V jeho rámci se již připravují letošní společné akce dětských tanečníků, zpěváků a hudebníků :
Muzičky v Klenovci a ve Strážnici, Primášci v Kokavě nad Rimavicou a v Rožnově pod Radhoštěm, TAneční dílny ve Vysokých Tatrách, Luhačovicích a v Praze a Zpěváček ve Velkých Losinách a v Praze.

Výbor dále projednal konkrétní návrhy na obsah DVD a publikace k 10. výročí Dnů lidové kultury, informaci o poradě lektorů a vyúčtování za rok 2009.
Členové výboru si rovněž prohlédli expozici výstavy Chvála řemesla, která byla včera otevřena pro veřejnost ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm..

Zasedání mezinárodního výboru DTK se zúčastnili: za Foklorní sdružení ČR Zdeněk Pšenica a Jarmila Mrnuštíková, za Národný osvetový ústav v Bratislavě Ján Tazberík, Petra Klobušická, za NULK ve Strážnici Jan Krist, Vlasta Ondrušová, Jan Blahušek, za Folklorní unii na Slovensku Štefan Zima, za Valašské muzem v Rožnově pod Radhoštěm Vítězslav Koukal a Marie Pitrová.

Jarmila Mrnuštíková

Foto z Taneční dílny 2008 v DDM Praha Jiří Janda