Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > SVÁTEK JARA v Kongresovém centru Praha 29. března 2009

SVÁTEK JARA v Kongresovém centru Praha 29. března 2009

1.3.2009

Folklorní sdružení ČR vybídlo členské folklorní soubory, aby se přihlásily do umělecké soutěže dětí a mládeže, která se pět let pořádá v Teplicích.

Festival je zaměřen na široké spektrum uměleckých žánrů z oblasti hudby, zpěvu, tance a hudebně dramatického divadla. Mladí sólisté, umělecké skupiny a soubory mají možnost během festivalu poznat umělecké výsledky ostatních soutěžících, poměřit s nimi svůj umělecký výkon, zjišťovat svoje přednosti i slabiny a obohatit se o další nové zkušenosti a poznatky. Ve zdravé konkurenci se učí vítězit i prohrávat, ale také se seznamují mezi sebou a navazují nová přátelství. Jejich vedoucí a pedagogové mají zase příležitost diskutovat a hodnotit věci mezi sebou a s odbornou porotou, složenou z předních českých i zahraničních umělců.

Ceny v jednotlivých nominacích předá vítězům odborná porota na závěrečném show - koncertu Svátek jara v Kongresovém centru v Praze 29.3. v 18.00 hod. Příznivce hudby a tance čeká mistrovská vystoupení talentovaných mladých umělců, která sklízela velký úspěch u diváků již během minulých ročníků.

Letošního uměleckého klání se zúčastní umělecké soubory z Kazachstánu, Tatarské republiky, České republiky, Běloruska a různých regionů Ruska. Mezi českými účastníky budou dva členské soubory Folklorního sdružení ČR.

Festival pořádá JS Group pod patronací velvyslanectví Ruské federace a pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR Ondřeje Lišky, radního pro kulturu hl. m. Prahy Milana Richtera a hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové.

Členové Folklorního sdružení ČR mají na koncert Svátek jara  vstup zdarma. Více na www.folklornisdruzeni.cz

Vlasta Cibulová

Kontakt: Jarmila Mrnuštíková