Sněm lázeňských měst

31.3.2012

Včera se v Poděbradech sešel Sněm Sdružení lázeňských míst v ČR. Představitelé 37 lázeňských měst a obcí jednali o aktuálních problémech našeho lázeňství ve složitém období ekonomické krize. Zasedání se zúčastni i předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica, ředitel centrály cestovního ruchu ČR Rostislav Vondruška a další hosté.

Předseda FoS ČR ve svém vystoupení připomenul, že řada významných folklorních festivalů a akcí se koná právě v lázeňských centrech – Luhačovice hostí MFF dětských souborů Písní a tancem, Lázně Velké Losiny – každoroční finále Zpěváček, Lázně Bělohrad – MFF Slavnosti pod Zvičinou,

Karlovy Vary - Karlovarský folklorní festival, Mariánské Lázně – MFF Mariánský podzim. Zároveň představitelům těchto míst vyslovil poděkování a uznání za výbornou spolupráci při jejich organizaci. V řadě dalších lázní jsou samozřejmou součástí kulturních programů vystoupení folklorních souborů a lidových muzik.

Setkání s místopředsedkyní Senátu Alenou Gajdůškovou

V rámci přátelského jednání v budově Senátu ve čtvrtek 29.3. informoval předseda FoS ČR Alenu Gajdůškovou, místopředsedkyní Senátu parlamentu ČR o aktuálních aktivitách Sdružení. Zdeněk Pšenica ji seznámil s přípravami konference světové folklorní organizace I.O.V. , která se uskuteční ve dnech 27. - 29. dubna v Martinickém paláci v Praze.

Alena Gajdůšková se zajímala i o letošní soutěž dětských zpěváků Zpěváček 2012, jehož finále proběhne ve dnech 12 – 15. května ve Velkých Losinách. Místopředsedkyně Senátu převzala záštitu nad festivalem dětských souborů v Luhačovicích, dětským Liptálem, koncerty Zpěváček a Zpíváme pro radost v Praze.

red.