Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Setkání s ředitelem Mezinárodního visegrádského fondu v Bratislavě

Setkání s ředitelem Mezinárodního visegrádského fondu v Bratislavě

29.11.2009

V sídle Mezinárodního visegrádského fondu v Bratislavě se v pátek 27.11.2009 se uskutečnilo jednání výkonného ředitele visegrádského fondu Petra Vágnera s ředitelem Národného osvetového centra SR Jánem Kazberikem a předsedou Folklorního sdružení ČR Zdeňkem Pšenicou.

Ján Kazberik informoval nového ředitele Visegrádského fondu o činnosti o rozvoji folklorního hnutí na Slovenskua předseda FoS ČR hovořil o činnosti a aktivitách členských souborů a festivalů v České republice. Podrobně se jednalo o Dnech tradiční lidové kultury ( DTK), které probíhají ve spolupráci a s podporou Visegrádského fondu již desátým rokem.

Petr Vágner, který je prvním českým představitelem ve funkci ředitele MVF ocenil výsledky DTK a řekl, že naplňují myšlenky a parametry Mezinárodního visegrádského fondu v oblasti kulturních, vzdělávacích a výměnných projektů a přislíbil jejich podporu i v budoucnosti.

Bylo dohodnuto, že další společné jednání se uskuteční v prosinci v sídle FoS ČR v Praze.

Mezinárodní visegrádský fond je mezinárodní organizace se sídlem v Bratislavě. Fond byl založen v roce 2000 vládami zemí Visegrádské skupiny (V4) – tj. České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska – aby napomáhal vývoji bližší spolupráce v regionu, a to pomocí společných kulturních, vědeckých, vzdělávacích, výměnných a předhraničních projektů a projektů týkajících se propagace turismu.

zp,dm

Stránkování