Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Přijetí u premiéra a setkání s hejtmanem

Přijetí u premiéra a setkání s hejtmanem

22.8.2013

Dnes dopoledne přijal premiér Jiří Rusnok předsedu Folklorního sdružení ČR Zdeňka Pšenicu, který ho informoval nejen o činnosti Sdružení, ale i o aktuálních problémech dalších neziskových organizacíí dětí a mládeže.

Hovořil i o tom, že v důsledku nedostatku finančních prostředků, odlivu sponzorů a patronů z podpory mnoha akcí pro děti a mládež, musí například řada dětských souborů rušit tradiční akce, omezovat letní aktivity. Přitom v posledním období v řadě regionů rostou počty dětí, které se aktivně vyžívají v rámci dětských folklorních souborů a skupin.

Premiér Rusnok, podle vyjádření předsedy FoS ČR, se živě o tyto a další dětské a mládežnické aktivity zajímal a souhlasil s tím, že příslušné vládní i regionální orgány a instituce by měly tyto činnosti podle možností nejen morálně podporovat.

Setkání se středočeským hejtmanem

Předseda FoS ČR se včera setkal s Josefem Řihákem, hejtmanem Středočeského kraje. Tématem rozhovoru byly aktivity folklorních souborů v kraji, včetně pořádání lidových a folklorních akcí.

Letos to jsou festivaly Středočeský festival v Tuchlovicích, Mělnický vrkoč v Mělníku, Pojizerský festival v Bakově nad Jizerou, Polabská vonička v Nymburce a Adventní prozpěvování v Říčanech.

Hejtman přislíbil uskutečnit na podzim setkání s pořadateli těchto festivalů a podporu činnosti zejména dětských souborů.