Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Setkání s místopředsedkyní Senátu

Setkání s místopředsedkyní Senátu

9.2.2013

Ve čtvrtek 7. února předseda FoS ČR setkal s místopředsedkyní Senátu Parlamentu ČR Alenou Gajdůškovou. V průběhu setkání ji Zdeněk Pšenica informoval o letošních folklorních festivalech a slavnostech a hovořili spolu rovněž o současných ekonomických problémech, které postihují nepříznivě jejich přípravu.

Místopředsedkyně Senátu přislíbila svoji záštitu nad Mezinárodním festivalem v Liptále, který se uskuteční 21. - 26.8. 2013 a nad 21. ročníkem Mezinárodního dětského festivalu v Luhačovicích v září 2013. Předmětem přátelské diskuse byly i otázky prezentace folkloru ve veřejnoprávních sdělovacích prostředcích. V dubnu paní senátorka přijme organizátory některých festivalů a předá ocenění osobnostem, kteří se aktivně podíleli na přípravách a organizaci 20. ročníků festivalu v Luhačovicích.

V úterý 5.února 2013 se předseda FoS ČR sešel s generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR generálem Drahoslavem Rybou. Jednali o pokračování spolupráce příslušníků sboru při organizaci významných folklorních akcí včetně finále celostátní soutěže Zpěváček 2013 ve Velkých Losinách a účasti našich souborů na akcích Hasičského záchranného sboru.