Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Setkání s hejtmanem Plzeňského kraje

Setkání s hejtmanem Plzeňského kraje

16.12.2010

Ve středu 15.12. se na Krajském úřadu v Plzni setkal Milan Chovanec, hejtman Plzeńského kraje s předsedou FoS ČR Zdeňkem Pšenicou. V srdečné besedě informoval předseda nového hejtmana o aktivitách a zaměření činnosti Sdružení, o záslužné činnosti souborů v Plzeňském kraji a folklorních festivalech pořádaných ve spolupráci s Fos ČR.

Hejtman Milan Chovanec se zajímal zejména o činnost folklorních souborů a vyjádřil upřímný obdiv těm, kteří se obětavě věnují výchově dětí v rozvíjení lidových tradic. Vyjádřil zájem pokračovat v podpoře folklorních akcí v kraji. Potěšilo ho pozvání na Národní krojov ý ples Folklorního sdružení v únoru 2011 v Praze, kde spolu se zástupci souborů plzeńska by měl předávat plesovou štafetu souborům z Hané.

V Plzeňském kraji se v roce 2011 uskuteční ve spolupráci s FoS ČR Mezinárodní folklorní festival v Plzni ve dnech 6. - 12.června 2011 a mezinárodní folklorní festival V Klatovech ve dnech 7. až 10. července 2011. MFF Česká náves v Dýšině se uskuteční v září v roce 2012.