Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Setkání předsedy FoS ČR s ředitelem NÚLK.

Setkání předsedy FoS ČR s ředitelem NÚLK.

16.2.2010

V Praze se dnes uskutečnilo jednání předsedy Folklorního sdružení ČR Zdeňka Pšenici s ředitelem Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici Janem Kristem. Spolupráce obou organizací je dlouholetá, začala již počátkem 90 let a zintenzivnila se v posledních letech. Připomeňme společný podíl na organizování Školy lidových tradic, Dnech tradiční kultury, programech FoS ČR na MFF ve Strážnici a řadě dalších akcí.

Jan Krist a Zdeněk Pšenica hovořili o možnostech spolupráce i v dalších oblastech, zejména při vzdělávání vedoucích souborů, zkvalitňování přehlídek dětských souborů, organizaci Dětských tanečních dílen, Muziček, Primášků v rámci Visegrádského fondu.

Shodli se rovněž na potřebě intezivnější spolupráce webových stránek obou organizací při propagaci folkloru a lidového umění u nás.

Dohodli se na setkání vedení Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici s vedním Folklorního sdružení ČR.

Jednání se zúčastnil i tajemník FoS ČR Jiří Pokorný.

dm