Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Setkání na Generálním štábu armády ČR

Setkání na Generálním štábu armády ČR

31.1.2013

Včera se setkal předseda FoS ČR s náčelníkem Generálního štábu armády ČR generálporučíkem Petrem Pavlem. Zdeněk Pšenica mu poděkoval za aktivity a spolupráci Vojenského souboru AČR Ondráš Brno, který se významně podílí na majoritních akcích Folklorního sdružení jako jsou Finále soutěže Zpěváček, Koncerty pro radost, Pražský jarmark a mnohé další.

V průběhu jednání hovořili rovněž o tradičním festivalu Rožnovská valaška, na kterém se organizačně podílí i soubor Ondráš. Náčelník Generálního štábu AČR přislíbil, že nad letošním ročníkem převezme záštitu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Předseda FoS ČR se včera rovněž sešel s velvyslancem Bolívarovské republiky Venezuela

v Praze V.J. Hernandezem se kterým hovořili m.j i letošním zájezdu venezuelského folklorního souboru do naší republiky. Soubor vystoupí na festivalech Červeném Kostelci, na Pražském jarmarku a na folklorním festivalu v Karlových Varech. Venezuelský velvyslanec rovněž přislíbil účast dětského lidového zpěváka na finále Zpěváčka v roce 2014 a předal pozvání pro náš některý soubor k návštěvě Venezuely rovněž v příštím roce.