Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Seminář vedoucích souborů FoS ČR v Praze

Seminář vedoucích souborů FoS ČR v Praze

22.11.2009

V konferenčních prostorách TOP HOTELU Praha se 21. a 22.listopadu uskutečnil vzdělávací seminář pro vedoucí členských souborů, ředitele festivalů a individuální členy FoS ČR. V Kongresovém sále účastníci vyslechli informace o výsledcích Folklorního sdružení při realizaci usnesení jeho X. valné hromady, která se uskutečnila v roce 2008. S konkrétními informacemi vystoupili předseda Zdeněk Pšenica, tajemník Jiří Pokorný, další členové výboru FoS ČR a předseda kontrolní komise Bohumil Chochola.

V následující diskusi vystoupila řada vedoucích vedoucích souborů i dalších účastníků semináře. Odpoledne se účastníci podle zájmu rozdělili do tří seminářů:

- vedení účetnictví, získávání dotací a prostředků pro soubory a festivaly
- zahraniční kontakty v práci souborů a festivalů
- propagace a medializace v činnosti vedení souboru a při organizování folklorních akcí

Diskuse a rozprava v rámci jednotlivých seminářů byla velmi živá, konkrétní. Podrobněji se k jejich obsahu vrátíme v následujících dnech.

Večer se účastníkům představil soubor Čtyřlístek z Nového Strašecí a Cimbálová muzika souboru Rosénka z Prahy.

dm

Foto :Svetozár Plesnik, D. Macháček