Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Schůze výboru FoS ČR a předsedů regionálních sdružení

Schůze výboru FoS ČR a předsedů regionálních sdružení

22.4.2012

V pátek a v sobotu se uskutečnilo v sídle sekretariátu Sdružení v Praze zasedání výboru Fos ČR a předsedů regionálních folklorních sdružení. Předmětem jednání byly informace o činnosti předsedy, předsednictva a sekretariátu v uplynulém období, o ekonomické situaci a o dotacích v roce 2012, o přípravě XI. Valné hromady Folklorního sdružení, která se uskuteční letos na podzim.

Dále byli účastníci zasedání seznámeni se zahraničními aktivitami sdružení. V té souvislosti je nejaktuálnější akcí v této oblasti Valná hromada Světové organizace IOV, která se koná již v příštím týdnu ve dnech 27. - 29. 4. v Martinickém paláci v Praze. Folklorní sdružení se aktivně podílí na její organizaci.

Členové výboru a předsedové regionů vyslechli rovněž informace a diskutovali o přípravách majoritních akcí, včetně hodnocení únorového Národního krojového plesu. Ve dnech 11. do 13. května proběhne v Lázních Velké Losiny .finále Zpěváčka 2012. Koncem srpna se uskuteční další ročník MFF Pražský jarmark, v září ( 13.- 16.9. ) MFDS Písní a tancem v Luhačovicích a tradiční koncerty Zpěváček a Slávik a Zpíváme pro radost 12. - 14.října v Praze.

V rámci schůze se hovořilo i o jednání předsedy a výboru Fos ČR se státními orgány, institucemi, ambasádami, o časopisu FOLKLOR, webových stránkách www.folklornisdruzeni.cz, účasti na veletrzích. Předsedové z regionů informovali o folklorních aktivitách v jednotlivých regionech, o činnosti svých sdružení.

Již v úterý 24. dubna se někteří účastníci víkendového jednání výboru a regionálních předsedů sejdou na pražském Setkání ředitelů členských folklorních festivalů a slavností, které se uskuteční v ČR v letošním roce.