Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > S pardubickým hejtmanem o festivalech

S pardubickým hejtmanem o festivalech

30.4.2013

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se včera, při setkání s předsedou Folklorního sdružení Zdeňkem Pšenicou, zajímal přípravu a program folklorních festivalů, které proběhnou v letos na území . Hovořili spolu i o činnosti souborů, aktivitách Sdružení,

V letošním roce se uskuteční 25. Mezinárodní folklorní festival Čermenské slavnosti ( 21 . -23.6 ), 18. Adámkovy folklorní slavnosti v Hlinsku v Čechách ( 30.8. - 1.9.) a 15.Mezinárodní dětský folklorní festival Tradice Evropy ( 5. - 9.11.). Hejtman M. Netolický přislíbil svou záštitu nad těmito akcemí i setkání s pořadateli a představiteli festivalových měst a obcí.

V diskusi oba představitelé hovořili i o finančních problémech, které mají v současné ekonomické situaci pořadatelé festivalů i jednotlivé, zejména dětské folklorní soubory.

Předseda FoS ČR se včera rovněž setkal s náměstkyní hejtmana Janou Pernicovou, v diskusi ocenili aktivní podporu některých Základních uměleckých škol dětským souborům. Hovořili také o cestovním ruchu v kraji, zahraničních kontaktech souborů.