Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Zájem o folklor na REGIONTOUR v Brně

Zájem o folklor na REGIONTOUR v Brně

18.1.2014

Účast letošním již 23. ročníku mezinárodního veletrhu REGIONTOUR v Brně, který se koná od čtvrtka 17. ledna do neděle 19. ledna 2014 je součástí prezentace bohaté činnosti členských souborů a festivalů Sdružení.

Ondřej Mánek spolu s kolegyní Bohdanou Svakovou, nabízejí návštěvníkům podrobné informace o folklorních festivalech a akcích a činnosti Fos ČR v letošním kalendářním roce. K dispozici je pro návštěvníky Přehled letošních folklorních festivalů a folklorních slavností, informační letáky a pozvánky, propagační materiály souborů, prezentaci webového portálu www.folklornisdruzeni.cz, DVD a CD z členských festivalů, včetně prezentačních materiály partnerů Sdružení – mj. Klubu českých turistů a dalších subjektů.

I letos návštěvníky stánku FoS ČR přitahuje atraktivní interaktivní „exponát“ − Multimediální kiosek se záznamy programů desítek festivalů a vystoupení souborů, které si každý zájemce může vybírat a přehrávat podle libovůle a svého zájmu. Ředitel Multimediálních projektů FoS ČR Rostislav Hlosta s vysokou profesionalitou podává podrobný výklad každému návštěvníkovi – a to bez ohledu na to, zda-li se jedná o předsedu Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha, senátorku Dagmar Zvěřinovou, nebo ministra pro místní rozvoj Františka Lukla a jeho náměstka Michala Janebu, resp. hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila či o běžného návštěvníka veletrhu.

Zdeněk Pšenica, předseda FoS ČR: „Folklorní sdružení ČR vnímá veletrh jako příležitost v úvodu nového roku prezentovat široké veřejnosti poslání a činnost občanského sdružení zájemců o lidovou kulturu u nás. Tato jeho pozice je ceněna jak na samotné lednové veletržní platformě tady v Brně, tak na únorových veletrzích HOLIDAY WORDL v Praze a ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavě.

Expozice je ve spojeném stánku č. 35 v pavilonu P se Spolkem pro obnovu venkova ČR a již druhým rokem je součástí i expozice Národní sítě Místních akčních skupin ČR.

Kontakt:

Folklorní sdružení ČR