Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Prezentace FoS ČR na veletrhu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavě.

Prezentace FoS ČR na veletrhu ITF SLOVAKIATOUR v Bratislavě.

20.1.2011

Letos poprvé se Folklorní sdružení ČR zúčastní mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITF SLOVAKIATOUR ve dnech 20.- 23.1. 2011 v Bratislavě. FoS ČR se prezentuje v rámci součástí expozice CzechTourismu. Partnerskou zemí bratislavského veletrhu je v tomto roce Česká republika.

Folklorní sdružení představuje na Slovensku nový Kalendář folklorních akcí v ČR 2011, který zve návštěvníky na téměř tisícovku folklorních festivalů, lidových slavností, výstav, vinobraní, hodů, krojových plesů a další akce ve všech regionech České republiky a obsahuje i pozvání na nejzajímavější festivaly na Slovensku. Seznámuje návštěvníky s časopisem FOLKLOR, Folklorní mapou ČR, informacemi o XIII. Národním krojovém plesu, na kterém vystoupí i mladá slovenská zpěvačka Viki Matušovová.

K dispozici jsou letáčky, programy akcí a mnoho dalších informačních materiálů. Předvede rovněž multimediální kiosek s ukázkami z festivalů a vystoupení souborů.

Expozici České centrály cestovního ruchu – Czechtourism na bratislavském veletrhu provází cimbálová muzika Jožky Šmukaře.

Ondřej Mánek