Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Předsednictvo české sekce IOV v Rožnově

Předsednictvo české sekce IOV v Rožnově

7.7.2009

V rámci 35. Rožnovských slavností se v Rožnově pod Radhoštěm uskutečnilo jednání předsednictva české sekce IOV - Mezinárodní organizace pro lidovou kulturu. IOV, která byla založena před 30 lety, sdružuje členské subjekty z pěti kontinentů světa. Od roku 1990 oficielně spolupracuje s UNESCO.

Předsednictvo jednalo o přípravách na Valné shromáždění České sekce IOV, které se uskuteční na podzim 2009 v Praze, shodlo se na setkání představitelů českýc a moravských festivalů IOV v roce 2010 a členové diskutovali o dalším programovém zaměření aktivit IOV. V nejbližší době navštíví naši republiku generální sekretář IOV Hans J.Holz z Rakouska, kde sídlí sekretariát IOV.

V České republice jsou členskými festivaly IOV:
MFF Rožnovské slavnosti, MFF Brno, MFF Liptálské slavnosti, MFF Šumperk, MFF Červený Kostelec a Mezinárodní dudácký festival ve Strakonicích.

Zasedání předsednictva v Rožnově pod Radhoštěm se zúčastnili Vítězslav Koukal, president české sekce IOV, Vlasta Ondrušová, vicepresidentka, Zdeňka Kubíčková, tajemnice české sekce IOV, Zdeněk Pšenica a Jarmila Mrnuštíková.