Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Předseda Východoslovenského folklorního sdružení v Praze.

Předseda Východoslovenského folklorního sdružení v Praze.

14.3.2010

Na pozvání FoS ČR jednal v sobotu v Praze Juraj Švedlár, předseda Východoslovenského folklorního sdružení se Zdeňkem Pšenicou a šéfredaktorem FOLKLORu Kazimírem Jánoškou.V srdečné diskusi hovořili zejména o možnostech rozšíření vzájemné spolupráci mezi oběma sdruženími a našimi a slovenskými soubory z Východního Slovenska.

Reálné je rozšíření vzájemné účasti souborů na festivalech, rozšíření "koleček" a " "půlkoleček" zahraničních souborů na českých a slovenských festivalech. Košické sdružení má velmi dobré kontakty v rámci příhraniční spolupráce se soubory a festivaly v Polsku.

Hovořilo se i o účasti členů dětských souborů na společných mezinárodních Dnech tradiční kultury. Rovněž jsou předpoklady zlepšení vzájemné informovanosti o rozvoji folkoru na Východním Slovensku a v ČR.

dm