Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Předseda FoS ČR navštívil předsedu Senátu ČR Milana Štěcha

Předseda FoS ČR navštívil předsedu Senátu ČR Milana Štěcha

22.3.2012

V úterý 13.3. se v budově Senátu ČR setkal Zdeněk Pšenica s předsedou senátu Milanem Štěchem. V průběhu jednání předseda FoS ČR informoval o nejnovějších aktivitách Sdružení, m.j. O přípravách zasedání světové folklorní organizace IOV v Praze ve dnech 27.- 29.dubna v Praze, o přípravách letošních soutěží Zpěváčka, MFF Pražský jarmark, Mezinárodního festivalu dětských souborů v Luhačovicích a dalších aktivitách.

Zároveň poděkoval předsedovi Senátu za jeho velkou podporu folklornímu hnutí a připomenul, že více než 40 senátorů se podílí různými formami záštity a konkrétní podpory folklorních a lidových akcí ve svých volebních obvodech. Rovněž ocenil organizaci letních vystoupení folklorních souborů ve Valdštejnské zahradě pod patronací Senátu.

Milan Štěch a Zdeněk Pšenica hovořili m.j. I o tom, že některá média ignorují fakt, že v řadě regionů, roste počet dětí a mladých lidí, kteří se v souborech, muzikách věnují aktivně lidovému umění, folkloru. Že zejména na Moravě se každoročně zvyšuje počet i zájem o místní lidové slavností, zvyky a tradice.

Předseda Senátu přislíbil osobní záštitu nad letošním ročníkem galakoncertů Zpěváček a Zpíváme pro radost v Praze. Rovněž se zajímal o letošní Luhačovický festival, v rámci kterého společně s organizátory soutěže Vesnice roku 2012 se připravuje  Seminář věnovaný rozvoji cestovního ruchu ve spojení s folklorem a lidovým uměním.

Red.