Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Předseda FoS ČR jednal se senátory

Předseda FoS ČR jednal se senátory

29.11.2012

Ve středu 28.11. předseda Zdeněk Pšenica jednal postupně se třemi senátory – Marcelem Chládkem předsedou Výboru senátu pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice, Jaromírem Jermářem, místopředsedou Výboru pro vzdělávání a Miroslavem Krejčou, předsedou Výboru Senátu pro záležitosti Evropské únie.

Společným tématem všech setkání byla problematika lidové kultury, folklorního hnutí, aktivity dětských a mládežnických folklorních souborů, složitá situace při pořádání festivalů a dalších folklorních akcí v současné ekonomické krizi.

Předseda Folklorního sdružení při setkání s Jaromírem Jermářem hovořili rovněž o rozšiřování počtu folklorních festivalů ve středočeském kraji, spolupráci základních uměleckých škol s dětskými soubory.

Senátor Marcel Chládek se zajímal o spolupráci našich souborů se zahraničními partnery, o výsledky jednání a zaměření činnosti Folklorního sdružení ČR po nedávné Valné hromadě a přislíbil svoji osobní podporu folklornímu hnutí.

Předsedu Výboru pro Evropskou unii Miroslava Krejču informoval předseda FoS ČR o rozšiřován íkontaktů m.j. s folklorními reprezentacemi v Německu, Rakousku, Polsku, o rozvoji výměn a společných akcí souborů v rámci příhraniční spolupráce s partnery v Rakousku, Polsku, Slovensku.