Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Předseda FoS ČR byl přijat předsedou vlády

Předseda FoS ČR byl přijat předsedou vlády

19.6.2012

Foto archiv FoS ČRFoto archiv FoS ČR
Foto archiv FoS ČR

V úřadu vlády ČR přijal dnes předseda vlády České republiky Petr Nečas předsedu Folklorního sdružení ČR Zdeňka Pšenicu k přátelskému rozhovoru. Předseda sdružení informoval premiéra o nejdůležitějších folklorních akcích v prvním pololetí 2012.
Nejvýznamnější bylo zasedání Mezinárodní organizace pro lidové umění IOV v Praze, kterého se zúčastnilo 150 delegátů ze 40 zemí, které mělo ve světě folkloru velký ohlas.

Úspěšné bylo letošní již 18. finále celostátní soutěže Zpěváček 2012, kterému předcházely místní a regionální soutěže za účasti několika tisíc dětských zpěváků lidových písní.
V současnosti vrcholí první polovina z více než 60 členských folklorních festivalů a slavností.

Předseda vlády se v rozhovoru zajímal rovněž o ekonomické zajištění festivalů a dalších folklorních akcí v současném období finančních úspor. Předmětem rozhovoru byla i problématika dětských a mládežnických organisací sdružených v České radě dětí a mládeže, jejíž součástí je i Folklorní sdružení ČR.

Zdeněk Pšenica informoval pana premiéra i o průběhu letošního Národního krojového plesu a MFF Rožnovská valaška nad kterými převzal premiér záštitu. Předseda vlády bude i letos "patronem"  Mezinárodního festivalu dětských souborů Písní a tancem, který se uskuteční v září v Lázních Luhačovice.

FoS ČR