Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Povodně – ČRDM mapuje situaci ve sdruženích

Povodně – ČRDM mapuje situaci ve sdruženích

9.8.2010

Milí přátelé ve sdruženích,
zasíláme Vám nejnovější informace z České rady dětí a mládeže (ČRDM):

Povodně – ČRDM mapuje situaci ve sdruženích

V souvislosti s ničivými povodněmi, které o víkendu pustošily obce především na severu Čech, shromažďuje Česká rada dětí a mládeže informace o škodách, které utrpěla její členská sdružení v postižených oblastech. Patříte-li k nim i Vy, neváhejte se na nás obrátit. Na základě takto získaných údajů hodlá ČRDM zmapovanou situaci dále řešit – v případě potřeby i ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

ČRDM se zároveň touto cestou obrací naopak na ta sdružení (a jejich organizační články), která buď právě teď, v srpnu, pořádají své letní tábory, nebo je mají teprve před sebou. Žádáme jejich pořadatele ochotné vzít s sebou na tábor mimořádně i dítě/děti z vyplavených obcí, aby se v takovém případě České radě přihlásili. Je přitom zřejmé, že děti, které by se za těchto specifických podmínek táborů účastnily, nemají obvyklé vybavení potřebné pro táborový život… ČRDM se nyní snaží vyjasnit, kolik míst by případným zájemcům o takovou službu dokázala v zastoupení svých členských spolků nabídnout.

Kontakt:

S pozdravem a přáním hezkého dne
Tým ČRDM
Česká rada dětí a mládeže
Senovážné náměstí 977/24
Fax.: +420 234 621 541