Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Pardubický hejtman podpoří folklorní festivaly a soubory v kraji.

Pardubický hejtman podpoří folklorní festivaly a soubory v kraji.

10.2.2009

O možnostech dalšího rozvoje a podpoře lidového umění, folklorních festivalů a souborů v Pardubickém kraji hovořili dnes v Praze hejtman Radko Martínek s předsedou FoS ČR Zdeňkem Pšenicou.
V letošním roce se na území kraje uskuteční členské festivaly - MFF Čermenské slavnosti v Dolní Čermné a v okolních obcích a městech ( 18.8. - 21.8.), Adámkovy folklorní slavnosti v Hlinsku ( 28.8. - 30.8.) a Dětský MFF Tradice Evropy v Chrudimi a Pardubicích ( 3.11. - 8.11 ).

Hejtman Pardubického kraje se zajímal o činnost zejména dětských souborů a skupin, možnosti využití aktivit festivalů a souborů pro rozvoj cestovního ruchu v kraji, ale i v celém východočeském regionu. Radko Martínek přislíbil osobní podporu a krajských orgánů folklorním akcím a zejména aktivitám dětských souborů a skupin, které díky obětavé práci vedoucích, se podílejí v řadě měst a obcí na rozmanitém kulturním životě.

DM