Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Pozvánka na oslavy 120 let Klubu českých turistů

Pozvánka na oslavy 120 let Klubu českých turistů

13.6.2008 TISKOVÁ ZPRÁVA

Pozvánka na oslavy 120 let Klubu českých turistů

Pozvánka na oslavy 120 let kčt  POD ZÁŠTITOU PRIMÁTORA PAVLA BÉMA

11. června 2008 si Klub českých turistů (KČT) připomene 120. výročí založení. Mnohé aktivity KČT využívá i veřejnost všech věkových kategorií - např. turistické pochody nebo značené turistické trasy, kterými se KČT významně podílí na ochraně přírody.

Do programu oslav zakomponoval Klub také méně obvyklou formou činnosti – veřejnou sbírku na podporu aktivit pro zdravotně handicapované spoluobčany. Z takto získaných financí realizuje vyznačení turistické trasy pro vozíčkáře. Sbírka je povolena od 5. 5. 2008 a skončí 28. 2. 2009. Základní možností jak přispět na sbírku je převod (vklad) příspěvku na účet sbírky: 51-0938150237/ 0100. Druhou možností je zakoupit si turistickou značku. Papírová imitace turistům dobře známé pásové turistické značky je pozvánkou na oslavy 120 let KČT 14. 6. 2008 v Praze, volnou vstupenkou (pouze 14. 6. 2008) na 8 památek spravovaných Pražskou informační službou, startovním průkazem pro případnou účast na pochodu–cyklojízdě ze Staroměstského náměstí k Petřínské rozhledně a také originálním suvenýrem. Přijměte pozvání 120letého jubilanta a přijďte v sobotu 14. června ve 12 hodin na Staroměstské náměstí popřát Klubu k narozeninám. Přijďte se pobavit, zhlédnout kulturní program (kromě pražského folklorního souboru Kytice zahraje skupina Bůhví a Třehusk, zazpívá Dalibor Janda a exhibici s dlouhým bičem předvede mistr světa v této disciplíně Láďa Šín). Koupí turistické značky podpoříte úsilí KČT za lepší podmínky pro turistiku handicapovaných spoluobčanů. Ve 14:14:14 hodin se stanete svědky pokusu KČT o rekord – vztyčení největšího turistického rozcestníku v ČR na ploše Staroměstského náměstí. Odtud pak odstartuje pěší pochod a cyklojízda. V cíli vystoupí folklorní soubor Čtyřlístek a účastníci pochodu-cyklojízdy obdrží pamětní list. Na průkaz člena KČT nebo na značku ze sbírky můžete po 18. hodině zdarma vystoupit na Petřínskou rozhlednu. Tečkou za oslavami v Praze bude v neděli 15. 6. splutí více než stovky kanoí a raftů po Vltavě z Braníka do Tróje. Od 11. do 15. 6. 2008 bude zájemcům k dispozici také příležitostné poštovní razítko s motivem 120 let KČT a to ve vestibulu pošty Praha 1, Jindřišská 909.

Vratislav Chvátal, předseda Organizačního výboru pro uspořádání oslav 120 let KČT

www.kct.cz

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ