Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Ocenění spolupráce s Folklorním sdružením ČR

Ocenění spolupráce s Folklorním sdružením ČR

28.3.2009

Dnes se konala v Intercontinentalu Praha valná hromada Asociace kuchařů a cukrářů ČR, partnerské organizace Folklorního sdružení ČR.

Při této příležitosti, za přítomnosti delegátů valné hromady a dalších hostů předal prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec čestné uznání za spolupráci v letech 2007 a 2008 předsedovi Folklorního sdružení ČR Zdenku Pšenicovi.

Zdenek Pšenica ve svém vystoupení poděkoval za toto ocenění a řekl, že si velice váží spolupráce s tímto oborovým sdružením. Lidová kultura a tradiční kuchyně patří nerozlučně k sobě a partnerství obou organizací je přínosem pro folklorní festivaly a další akce, pořádané FoS ČR. Poděkoval jmenovitě Miroslavu Kubecovi, manažerce Zuzaně Albrechtové a vyzdvihl dlouholetou spolupráci s viceprezidentem AKC ČR Jindřichem Žydkem, který podporuje folklorní festivaly a řadu jiných aktivit v Jižních Čechách.

Asociace kuchařů a cukrářů ČR zastřešuje na 1.100 profesních kuchařů a cukrářů v celé republice a rovněž několik desítek oborových škol a učilišť.

Vlasta Cibulová
Kontakt: Zdeněk Pšenica