Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O valašském folkloru se zlínským hejtmanem.

O valašském folkloru se zlínským hejtmanem.

16.5.2009

V pátek 15.5.2009 se ve Zlíně setkali představitelé regionálního Valašského folklorního sdružení a předseda FoS ČR s hejtmanem Zlíského kraje Stanislavem Mišákem. Předsedkyně Valašského sdružení Jana Šamánková a Marián Žárský, ředitel Městského kulturního střediska ve Frenštátu pod Radhoštěm, informovali hejtmana o činnosti sdružení, ve kterém je organizováno 66 folklorních souborů, včetně 34 dětských z Valašska - novojičínska, frenštátska, rožnovska, valašskomeziříčska, vsacka, valašskoklobúcka, zlínska, luhačovska a rusavska a o přípravě letošních festivalů.

Stanislav Mišák se živě zajímal zejména o činnost dětských souborů, vyslovil velké ocenění práce jejich vedoucím a přislíbil svoji podporu připravovanému Vševalašskému bálu 2010, který se uskuteční ve Frenštátu pod Radhoštěm.
Zdeněk Pšenica poděkoval za konkrétn pomoc krajských orgánů a hejtmanů Zlínského kraje folklornímu hnutí na Zlínsku, které v rámci celé republiky patří k nejaktivnějším a nejpočetnějším.

V závěru krajský hejtman přislíbil, že se počátkem června sejde se starosty festivalových měst a obcí a představiteli folklorních festivalů, organizovaných letos na území kraje.

DM