Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O valašského primáška v Rožnově

O valašského primáška v Rožnově

19.7.2009

Koncertem pod názvem „ O valašského primáška“ byla zakončena jedna z letošních tvůrčích dílen, které pořádají v rámci Dnů tradiční kultury Valašské muzeem v přírodě v Rožnově p.R., NÚLK Strážnice, Národní osvětové centrum Bratislava, FOS ČR a jeho sesterská organizace Folklorní unie Slovenska.

Tomu kdo navštívil v neděli 19.7.2009 Valašské muzeum v přírodě v Rožnově p.R. a strávil odpoledne v komorním amfiteátru, připravilo krásný kulturní zážitek osm dětských muzikantů-primášků. Za doprovodu několika členů cimbálové muziky Kotár, předvedly děti, co se pod zkušeným vedením několika lektorů během tvůrčí dílny naučily. Je pravda, že všechny děti již jisté zkušenosti s primášováním před příchodem na kurz měly, ale přesto udělaly evidentně velký kus práce.

Z Rožnova však odjíždějí děti nejen obohacené o hudební dovednosti, ale získaly též další nové přátele a mnoho pěkných zážitků.

Jana Šamánková