O spolupráci OSA a FoS ČR

28.2.2010

O dosavadní spolupráci a dalších konkrétních aktivitách mezi Folklorním sdružením ČR a Ochranným svazem autorským ( OSA), jednali v tomto týdnu předsedové obou organisací Roman Strejček a Zdeněk Pšenica. Ochranný svaz autorský, který si v minulém roce připomenul 90 let svého trvání, je dlouholetým partnerem Folklorního sdružení, což přináší, na základě dvoustranných smluv, výhody našim členským souborům a festivalům i autorskému ochrannému svazu.

Roman Strejček při setkání informoval o nové iniciativě Ochranného svazu v podpoře iniciativ v oblasti hudby, ediční a vydavatelské činnosti i rozvoji lidové hudby, což se týká rovněž podpory akcí našich mladých hudebníků a zpěváků. S předsedou FoS ČR se shodli na konkrétních formách informovanosti o činnosti OSA týkajících se akcí členských folklorních souborů a festivalů, ale i o problematice ochrany autorských práv v naší republice a ve světě. To zprostředkují zejména internetové stránky www.folklornisdruzeni.cz a časopis FOLKLOR.

Jednání se zúčastnil tajemník FoS ČR Jiří Pokorný.

zp,dm