Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O folkloru s ředitelem Českého rozhlasu a náměstkyní MK ČR

O folkloru s ředitelem Českého rozhlasu a náměstkyní MK ČR

12.2.2013

Dnes se v Praze uskutečnilo setkání předsedy FoS ČR Zdeňka Pšenici s generálním ředitelem Českého rozhlasu Peterem Duhanem. Oba představitelé konstatovali, že spolupráce ČRO s Folklorním sdružením i v uplynulém roce byla velmi úspěšná zejména při majoritních folklorních akcích, jako byly soutěž Zpěváček 2013, Národní krojový ples, Pražský jarmark, MFF v Luhačovicich a řada dalších.

Předseda FoS ČR poděkoval i za stálou pozornost, které věnují propagaci folkloru regionální stanice ČRO. V letošním roce, sdružení a členské folklorní festivaly budou připomínat významné 90.výročí rozhlasového vysílání u nás. Zejména i proto, že Český rozhlas patří k jejich nejvýznamnějším partnerům již řadu let. Mnohé naše soubory se budou aktivně podílet na některých akcích, které budou v jednotlivých regionech probíhat v rámci 90. výročí rozhlasu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý se předseda Folklorního sdružení setkal rovněž s náměstkyní Ministerstva kultury ČR Annou Matouškovou. Zdeněk Pšenica informoval o výsledcích Valné hromady FoS ČR, o přípravách letošních festivalů, zahraničních folklorních aktivitách. Předmětem diskuse byla i potřeba užší spolupráce s Národním informačním a poradenským střediskem pro kulturu NIPOS / ARTAMA.Samozřejmě hovořili i o složitých finančních podmínkách, se kterými se potýkají pořadatelé festivalů i folklorní soubory při přípravě místních akcí.