Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O folkloru a cestovním ruchu s ministrem

O folkloru a cestovním ruchu s ministrem

24.4.2013

S ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským jednal v pondělí 22.4. předseda FoS ČR Zdeněk Pšenica. V průběhu rozhovoru se ministr zajímal o aktivity Sdružení, přípravy letošních festivalů a slavností, činnost souborů. Rovněž hovořili o cestovním ruchu, jehož součástí se stále více stávají folklorní akce, vystoupení našich souborů.

Pan Kamil Jankovský přislíbil letos převzít záštitu nad  Setkáním CM Valašského království ve Frenštátu pod Radhoštěm, MFF Mistřín 2013, MFF Mariánský Podzim, MFDFS Písní a tancem v |Luhačovicích. Diskutovali také o podílu Folklorního sdružení na soutěži Vesnice roku, o možnostech užší spolupráce s Českou centrálou cestovního ruchu - Czech Tourism,  o ekonomických problémech, které mají v současnosti pořadatelé folklorních akcí a zejména dětské a mládežnické soubory.