Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O folklorních festivalech s hejtmanem, primátorem a starostou na Vysočině

O folklorních festivalech s hejtmanem, primátorem a starostou na Vysočině

10.5.2011

O přípravách letošního ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Jihlavské léto se včera jednalo na setkání primátora Jihlavy Jaroslava Vymazala s předsedou FoS ČR Zdeňkem Pšenicou, ředitelem festivalu Janem Havlem. Setkání se zúčastnil rovněž senátor Miloš Vystrčil. Ředitel festivalu, který se uskuteční ve dnech 16. až 19.června 2011, informoval o stavu příprav jubilejního 10.ročníku festivalu Jihlavské léto, na kterém se představí nejen horácký folklor, ale soubory i z dalších našich folklorních regionů a zahraniční soubory.

Hovořilo se rovněž o úspěšné činnosti jihlavského souboru VYSOČAN a zejména výchově děti v dětských souborech Vysočánek, Jeřebinka a Dřeváček. Primátor Jihlavy zdůraznil aktivní, konkrétni podporu městských orgánů největší letní kulturní akcí v metropoli Vysočiny.

Na Krajském úřadu v Jihlavě se předseda FoS ČR setkal s hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem, kterého informoval o činnosti foklorního sdružení a zejména folklorních soub orů, které působí v regionu Horácko. Hejtman Jiří Běhounek převzal záštitu nad letošním festivalem Horácko zpívá a tančí, které se uskuteční 27. až 29. května ve Světlé nad Sázavou. Hejtman se zajímal o další aktivity souborů v regionu, které pořádají desítky folklorních akcí v průběhu celého roku. Hovořilo se o i pořádání Horáckého plesu v příštím roce i o letošní Celostátní přehlídce dětských folklorních souborů í v Jihlavě 11. června 2011.

Hejtman Jiří Běhounek přišlíbil, že se na krajském úřadu přijme vedoucí horáckých souborů a představitele Horáckého folklorního sdružení.

Na radnici ve Světlé nad Sázavou se včera v podvečer sešel předseda FoS ČR se starostou města Janem Tourkem a za účasti ředitelky festivalu Horácko zpívá a tančí Evou Pejchalovou jednali o aktuálních přípravách letošního 8. Folklorního festivalu Horácko zpívá a tančí.

Stránkování

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >