Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O festivalech, Zpěváčkovi a setkání Hanáků

O festivalech, Zpěváčkovi a setkání Hanáků

13.4.2013

Místopředseda Senátu parlamentu ČR Zdeněk Škromach se při setkání s předsedou Folklorního sdružení Zdeňkem Pšenicou zajímal zejména o přípravu letošního ročníku Zpěváček 2013 a mezinárodní festivaly „Podluží v písni a tanci“ v Tvrdonicích a „Mariánský podzim“ v Mariánských Lázních na kterých přislíbil svou záštitu.

Hovořili spolu i o problémech souvisejících se složitými ekonomickými podmínkami při organizování většiny folklorních akcí a aktivitách zejména dětských a mládežnických souborů. a získáváni sponzorů.
Rovněž o tom, jak získat některé sdělovací prostředky aby věnovaly více pozornosti aktivitám dětí a mládeže v lidové kultuře a folkloru

S pořadateli a patrony zmíněných tradičních akcí se Zdeněk Škromach setká v rámci přijetí v Senátu 2.května 2013.

Minulý týden navštívil sídlo Folklorního sdružení ČR senátor Martin Tesařík, se kterým předseda jednal o jeho záštitě nad některými letošními festivaly. Významnou akcí v regionu Haná bude i v letošním září Setkání Hanáků v rámci Prostějovských slavností. V loňském roce se této akce zúčastnilo rekordních 518 krojovaných. Martin Tesařík při této příležitosti ocenil aktivní činnost Hanáckého folklorního sdružení ( HANFOS) a jeho předsedkyně Hany Pospíšilíkové.

Představitelé Folklorního sdružení také jedanli s Představitelé Folklorního sdružení jednali také s diplomaty velvyslanectví Íránské islámské republiky v Praze o účasti dětského íránského zpěváka na finále soutěže Zpěváček i o možné výměně folklorních souborů.