Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > O festivalech v Ústeckém kraji a ve Světlé nad Sázavou.

O festivalech v Ústeckém kraji a ve Světlé nad Sázavou.

20.4.2013

znak obceTřebívliceznak obceTřebívlice
znak obceTřebívlice
horácko tančí a zpívá horácko tančí a zpívá
horácko tančí a zpívá

V Ústí nad Labem jednal předseda FoS ČR s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, který se zajímal o aktivity souborů a Sdružení a zejména o mezinárodní folklorní festivaly, které se v kraji pořádají.

Zdeněk Pšenica informoval o přípravách 3.ročníku MFF České Středohoří, který bude uspořádán v sobotu 18. května 2013 v severočeské obci Třebívlice. Naváže na dva předcházející ročníky, které se uskutečnily v Ústí nad Labem. Pan hejtman přislíbil převzetí záštity nad tímto festivalem.   O něco starším  festivalem  v Ústeckém kraji je MFF Tolštejnského panství, který již po páté v loňském roce úspěšně proběhl v Krásné Lípě. Další ročník uspořádá soubor Lužičan v roce 2014.

O přípravách festivalu České Středohoří jednal předseda FoS ČR i se starostou obce Třebívlice Josefem Seifertem. Festival se ve známé severočeské vinařské obci uskuteční v sobotu 18. května 2013.

Přípravy, organizace, finanční zajištění letošního 9.ročníku festivalu Horácko zpívá a tančí byly hlavními tématy setkání předsedy Fos ČR se starostou města Světlá nad Sázavou Janem Tourkem. Festival, který je pořádán jednou za dva roky se uskuteční letos ve dnech 24. a 25. května 2013.