Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Křest knihy o Severomoravském kraji na hradě.

Křest knihy o Severomoravském kraji na hradě.

23.5.2009

Ve čtvrtek 21. května proběhl ve na Slezskoostravském hradě v Ostravě křest knihy Severomoravský kraj vydavatelství ACR Alfa Praha, která představuje tento kraj v celé jeho bohatosti a kráse.

Kromě představitelů podnikatelské sféry, kulturního i politického života v čele s hejtmanem Jaroslavem Palasem, byli zde i vrcholoví sportovci, horolezec Leopold Sulovský a automobilový závodník Karel Loprais. Za Folklorní sdružení České republiky se křtu zúčastnil první místopředseda Ladislav Michálek.

Po slavnostním úvodu muzikou lašského folklorního souboru Ondřejnica, pokračoval kulturní program vystoupením herců Národního divadla moravskoslezského a studentek Janáčkovy konzervatoře. Po vystoupení ředitelky ACR Alfa Blanky Langrové, následoval slavnostní křest knihy, kterého se ujal hejtman a který přípitkem stvrdili všichni hosté. Vystoupení Kubínova kvarteta ukončilo oficiální část.

V rámci kulturního programu zazpívala s muzikou Ondřejnica finalistka soutěže Zpěváček 2009 Eva Ferencová z Frýdku Místku.

Jiří Janda

Foto Jiří Janda