Návštěva z Jižních Čech.

24.11.2010

Včera navštívil sekretariát FoS ČR starosta obce Jankov- Holašovice Jan Jílek, který je i ředitelem Selských slavností v Holašovicích, které letos již po třinácté organizovala obec ve spolupráci s Folklorním sdružením ČR. V rámci neformální besedy mu předseda Zdeněk Pšenica předal Tablo Folklorního sdružení ČR za nadstandartní práci při oaganizování Selských slavností a výbornou spolupráci se Sdružením.

Starosta Jan Jílek patří mezi dvanáct starostů obcí a měst, kteří byli letos oceněni u příležitosti 20. výročí vzniku Folklorního sdružení. Dvoudenní Selské slavnosti v Holašovicích jsou „dobovým lidovým jarmarkem“ s ukázkami tradičních i netradičních lidových řemesel z celé České republiky a ze Slovenska. Cílem akce je návštěvníkovi, nabídnout, připomenout a snad i vytvořit pouto k živení a udržování lidových tradic a živé kultury. Předvádění jednotlivých výrob je prováděno původními technikami a výrobními postupy řemeslníky v lidových dobových kostýmech.

Celé slavnosti provází bohatý folklorní a lidový program s  mezinárodní účastí.