Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Návštěva ředitele Úřadu pro Slováky v zahraničí

Návštěva ředitele Úřadu pro Slováky v zahraničí

29.3.2012

Včera v sídle FoS ČR se setkal pan Milan Vetrák, předseda Úřadu pro Slováky žijící v zahraničí s předsedou Folklorního sdružení Zdeňkem Pšenicou. V přátelské besedě hovořili o úspěšné spolupráci českých a slovenských folklorních souborů, o úzkých kontaktech organizátorů řady festivalů a slavností a rovněž konkrétní spolupráci FoS ČR s Folklorní Únií na Slovensku a Národním osvětovým centrem v Bratislavě.

V diskusi se konkrétně zabývali prezentací slovenských souborů na každoročním festivalu slovenského folkloru Jánošíkův dukát v Rožnově pod Radhoštěm, společnými akcemi v rámci soutěží dětských zpěváků Slávik a Zpěváček a rovněž hovořili o spolupráci v rámci Dnů tradiční kultury.

Předseda FoS ČR připomenul rovněž velmi dobrou spolupráci Sdružení s Obcí Slováků v ČR i některými slovenskými soubory působícími v Čechách a na Moravě.

red.