Nabídka kurzů první pomoci

419kB

Nabízíme Vám kurzy první pomoci

Čtyři hodiny pro život  / First Aid Course - 4 hours for life

Nejzákladnější kurz pro ty, kteří chtějí umět zachránit lidský život. Obsahem kurzu je zástava oběhu u dospělých a dětí, oživování, bezvědomí. Teorie omezena na nutné minimum, důraz kladen na praxi. Kurz školíme rovněž v anglickém jazyce.

Nejbližší kurz: 25. září 2008. Cena kurzu 300,- Kč. (Pro občany a pedagogy z Prahy 1 cena 50,- Kč.)

Základní norma zdravotnických znalostí

Tento 12-ti hodinový kurz vás seznámí se základy první pomoci. Naučíte se ošetřit zejména život ohrožující stavy. Kurz má evropský certifikát a je vhodný např. pro povinné školení zaměstnanců dle zákoníku práce. Kurz je rovněž akreditován MŠMT.

Nejbližší kurz: 18. – 19. října 2008. Cena: 600,- Kč. (Pro občany a pedagogy z Prahy 1 cena 200,- Kč.)

Zdravotník zotavovacích akcí

Jedná se 40-ti hodinový kurz je určený pro zdravotníky na táborech, školách v přírodě a dalších akcích pro děti a mládež, má akreditaci MŠMT. Obsahem kurzu je výuka první pomoci především zaměřená na praxi a dále základní informace o hygienických předpisech pro tábory a pobytové akce, základy péče o nemocné a výuka vodní záchrany v bazénu.

Nejbližší kurz se bude konat  23. 9. – 2. 12. 2008 (večerní kurz) nebo 1. – 2. 11. a 8. – 9. 11. 2008 (dvouvíkendový). Cena kurzu 1.300,- Kč.

Zdravotnická příprava uchazečů o řidičský průkaz

Jedná se o 6-ti hodinový kurz. Naučíte se ošetřit zejména život ohrožující stavy a správné postupy při dopravní nehodě. Kurz má evropský certifikát a je určen frekventantům autoškol.

Nejbližší kurz se bude konat  30. října 2008. Cena kurzu 400,- Kč.

První pomoc u dětí

Čtyřhodinový kurz první pomoci pro maminky, pedagogy a další zájemce zaměřený na poskytování první pomoci u dětí a prevenci úrazů.

Nejbližší kurz se bude konat  2. října 2008. Cena kurzu 300,- Kč.

Doškolení zdravotníků zotavovacích akcí

Prodloužení průkazů pro absolventy kurzů, novinky v první pomoci a v legislativě.

Nejbližší kurz se bude konat  11. října 2008. Cena kurzu 400,- Kč.

Trénink první pomoci pro dospělé

Praktický celodenní nácvik (9:30-16:00 hod.). Možnost vyzkoušet si poskytování první pomoci na namaskovaných poraněních. Kdy: neděle 12. října 2008. Cena 250,- Kč.

Kurz Zdravotník – Junior

Kurz první pomoci pro mládež 15 - 18 let. Každé pondělí od 17:00 do 18:30 hod. Od 15. září 2008. Cena: 200,- Kč.

Dále nabízíme

Základy zdravotnických znalostí pro členy dobrovolných jednotek PO (Rozsah 16 hodin). Osnovy kurzu byly schváleny Generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR. Termíny po dohodě. Cena kurzu 850,- Kč.

První pomoc pro příslušníky tísňových složek (Rozsah 40 hodin). Rozšířený kurz první pomoci pro policisty, hasiče a další složky IZS. Termíny po dohodě. Cena kurzu 1.200,- Kč.

Nabízíme výuku první pomoci pro veřejnost i firmy. Kurzy školí zkušení lektoři ČČK. Výuka se skládá z teoretického úvodu a významnou část zaujímá praxe. Během kurzů používáme realistické znázorňování poranění divadelními líčidly. Do všech kurzů je zařazena výuka automatizované externí defibrilace. Kurzy se konají v naší učebně Kuncova 2573/3a, Praha 5.

Ke všem kurzům nabízíme učebnice. Úspěšní absolventi obdrží certifikát.

Více informací získáte na www.cckpraha1.cz

Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1

Pohořelec 25/111, 118 00 Praha 1

tel: 776 113 953, e-mail: