Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Na velvyslanectví o Bulharské růži.

Na velvyslanectví o Bulharské růži.

Bulharský velvyslanec v Praze Zdravko Popov pozval ve středu 17.6. na velvyslanectví představitele FoS ČR u příležitosti návštěvy primátora města Kazanlak Stefana Damjanova v České republice. Primátor Kazanlaku spolu s Vasilem I.Belevem, sekretářem Nadace Bulharská růže, seznámili předsedu FoS Zdeňka Pšenicu a generálního sekretáře pro zahraniční styky Jarmilu Mrnuštíkovou s programem a organizací mezinárodního folklorního festivalu, jež je součástí Slavnosti růží, který se koná v Kazanlaku každoročně v prvním červnovém týdnu.

Bulharští představitelé tlumočili pozvání k účasti na tomto festivalu v příštím roce pro soubor z České republiky. Předseda FoS ČR účast našeho souboru přislíbil a nabídl i účast našich lidových řemeslníků a umělců.Kazanlak se rozkládá v Kazanlackém údolí, jehož východní část je známá jako Údolí růží a ve městě je i známé Muzeum růží. V diskusi s velvyslancem Z. Popovem se hovořilo o úspěšné několikaleté spolupráci při výměně zejména dětských souborů z našich zemí, o účinkování vítězných Zpěváčků v Bulharsku a bulharských na koncertech Zpěváček -Slávik v Praze.

DM