Odkazy na weby s folkorní tématikou

www.folklornísdružení.cz je rozsáhlým souborem aktuálních informací o činnosti Sdružení, o jednotlivých souborech, festivalech. Obsahuje též kalendáře akcí, kalendária, odkazy, fotogalerie. Ještě za provozu se vyvíjí a doplňuje i na základě připomínek a návrhů návštěvníků a uživatelů.

O folklorním dění informují i další servery a webové stránky:

• www.nulk.cz – oficiální web Národního ústavu lidové kultury ve Strážnici
  • www.vmp.cz – Valašské muzeum v přírodě , Rožnov pod Radhoštěm
  • www.lidovakultura.cz - provozovatelem je rovněž Národní ústav lidové kultury ve Strážnici. Internetové strany jsou věnované identifikaci, dokumentaci, uchování, šíření a prezentaci lidové kultury v České republice. Jedná se o společně vytvářenou webovou prezentaci všech odborných institucí a fyzických osob, které se podílejí na plnění úkolů Koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu v ČR.
  • www.cioff.cz -  internetové stránky české národní sekce CIOFF
  • www.folklorweb.cz - Informační server nejen pro folkloristy - kalendář akcí, festivaly, koncerty, jarmarky, hody, vystoupení, katalogy, národopisné soubory, tanec, lidová hudba, cimbálové muziky, hudební skupiny, tradice.
  • www.gajdy.cz - Folklorní občasník nejen o gajdách a dudách. Gajdy a gajdoši, MP3 ukázky, výrobci lidových nástrojů, gajdošská setkání.
  • www.folklornet.com - Folklor a folklorismus - kalendář folklorních akcí, novinky, lidová řemesla, muzikanti, muziky, soubory, folklorní burza, aj.
  • www.folklornet.cz - 3. dubna 2008 se poprvé veřejnosti představil internetový portál Sdružení přátel folkloru v Brně v novém kabátě. Učitě se bude ještě dále vyvíjet a doufáme, že ke spokojenosti všech jeho návštěvníků.
    Slovácko Dnes.cz - Aktuálně - Průvodce Slováckem - Slovácko na vlastní srdce. ...
  • www.namalovanesklo.wz.cz - Ruční malování na sklo a skleněné výrobky.
  • www.hornacko.net - Slouží jak místním obyvatelům všeho věku (především kalendář místních akcí, inzerce, ale také galerie a zábava), tak návštěvníkům regionu  (odkazy a informace o regionu).Web je dobrovolnou aktivitou občanského sdružení Futra.

Nové stránky pro projekt setkávání vedoucích dětských folklorních souborů SILOČÁRY DUŠE DÍTĚTE - místo pro setkávání vedoucích dětských souborů ČR a vzájemné předávání jejich zkušeností - adresa webu:  http://silocary.nivnicka.cz/
Vlastimil Ondra